Schoolpauze

‘Kom dan rennen we nog een rondje!’ roept Lucas en hij sprint weg. Finn, Thijmen en Sem rennen achter hem aan. Zij zitten alle drie bij Lucas in de klas en ze zijn elkaars beste vrienden. Ze hebben ochtendpauze en zijn buiten aan het spelen op het schoolplein. Meestal rennen ze rondjes over het plein of gaan ze vechten met de jongens uit de andere klas. Al vindt Lucas vechten niet erg leuk. 

Lucas rent voorop en al rennende kijkt hij achterom. Hij ziet dat Finn niet meer mee rent, maar is blijven staan bij de fietsen achter de struiken. Hij rent naar Finn toe. 

‘Wat doe je?’ vraagt hij.

Finn trapt op dat moment een lampje van de achterkant van een fiets af. Hij raapt het op en gooit het zo hard als hij kan over het schoolhek heen. Het lampje landt een paar meter verder op de parkeerplaats die naast het schoolplein ligt.

‘Hé, waarom doe je dat?’ vraagt Lucas. ‘Dat mag niet!’ en hij kijkt heel erg boos naar Finn.

Finn haalt zijn schouders op en zegt: ‘Pfff, het is gewoon een grapje hoor,’ en hij loopt alweer naar een andere fiets waar hij tegen het lampje aan wil gaan schoppen.

‘Stop daarmee!’ roept Lucas. ‘Dat mag echt niet! Hoe zou jij het vinden als iemand jouw fiets kapot maakt? Ik ga het tegen de juf zeggen hoor!’

Daar schrikt Finn wel een beetje van.

‘Ga je het echt tegen de juf zeggen?’ vraagt hij.

‘Nou, als je het nog een keer doet ga ik het echt zeggen ja,’ antwoordt Lucas.

Finn trekt weer zijn schouders op. ‘Nou, dan stop ik er wel mee. Wie het eerst bij de berg is!’ roept hij. En hij sprint weg richting de berg met de glijbaan.

Lucas kijkt nog eens naar de fiets waar Finn het lampje vanaf geschopt heeft en rent dan snel achter Finn aan.