Over Calily

Hoi, leuk dat je Calily bezoekt!

Ik ben Yvonne Valkenburg. Ik heb altijd al een passie voor schrijven en het creëren van nieuwe dingen gehad. Gedurende mijn jeugd en werkende leven heb ik dan ook veel geschreven, in welke vorm en soort dan ook. Na mijn studie Arbeids- en Organisatie Psychologie ben ik in het bedrijfsleven gaan werken in de vakgebieden Communicatie en Human resources. Maar de passie om te schrijven blijft altijd en heeft mij doen besluiten om Calily te ontwikkelen.

Sinds enkele jaren ben ik ook verbonden aan Stichting Dedicon, waar ik luisterboeken inspreek voor blinden en mensen met een leesbeperking. Door deze ervaring was het voor mij een kleine en logische stap om mijn verhaaltjes ook op te nemen zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Ik woon samen met mijn man en twee zoontjes in het land van Maas en Waal. Mijn zoontjes vormen de grootste inspiratiebron voor de Lucas en Cato verhaaltjes. Zij brengen mij elke dag weer op nieuwe ideeën voor grappige, ontroerende en herkenbare verhaaltjes.

Wil je meer van me weten? Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.

Calily 1 jaar

2 november 2019 - 2 november 2020

Het is alweer een jaar geleden dat ik met Calily begonnen ben! Wow, wat gaat de tijd snel! 2 november 2019 beschouw ik als DE startdag van Calily omdat ik op die dag mijn domeinnaam calily.nl heb aangevraagd. En later die dag kon ik aan de slag met het bouwen van deze website. Maar uiteraard had ik in de periode daarvoor al allerlei ideeën en plannen bedacht. Zo had ik al ideeën over waar de eerste Lucas en Cato verhaaltjes over zouden gaan. Ik had al plannen over hoe de website eruit zou moeten gaan zien. En de eerste concepten voor het logo had ik al gemaakt. Maar vanaf 2 november kon ik alles echt concreet vorm gaan geven en kon ik echt aan de slag!  

 

In de weken daarna heb ik heel wat uren in Calily gestopt. Ik heb de eerste vier verhaaltjes geschreven, want een verhaaltjessite zonder verhaaltjes? Dat kan natuurlijk niet! En omdat ik mijn verhaaltjes ook op wilde nemen, moest ik ook uitzoeken hoe ik dat kon doen en hoe ik de opnames zelf kon editen en een leuk eindmuziekje toe kon voegen. En er was nog een klein dingetje: ik had nog nooit een website gemaakt… Dus ook dat moest ik uitzoeken. Kortom: met veel proberen uitzoeken, schrijven, deleten en opnieuw doen is het gelukt! En half december 2019 stond calily.nl live. Daarna heb ik regelmatig nog verdere aanpassingen gemaakt. Zo is bijvoorbeeld de homepage mooier geworden (al zeg ik het zelf) en heb ik een aparte luisterpagina toegevoegd. Ook heb ik pagina’s voor Calily gemaakt op Facebook en Instagram. Daarnaast heb ik natuurlijk regelmatig (ongeveer elke twee weken) een nieuw verhaaltje gemaakt en online geplaatst! 

 

Er waren twee vragen die mensen mij in dit afgelopen jaar veel gesteld hebben. De eerste vraag is waar de namen Lucas en Cato vandaan komen? Nou, over die namen heb ik wel even goed na moeten denken. Het stond voor mij wel vast dat de namen zouden beginnen met een L en een C. De namen van mijn eigen kinderen beginnen daar namelijk ook mee. Dus ik vond het wel grappig dat mijn hoofdpersonen namen met dezelfde beginletters zouden hebben. Vervolgens heb ik allerlei namensites bezocht om namen te vinden. Omdat ik niet zoveel jongensnamen kon vinden die beginnen met een C had ik besloten dat de meisjesnaam moest beginnen met een C. En toen stuitte ik op de naam Cato. Dat vond ik een mooie, maar ook wel stoere naam voor een lief, eigenwijs meisje. Daarna vond ik al snel de naam Luca. In de eerste concepten van mijn eerste verhaaltjes waren het dus eigenlijk Luca en Cato. Maar omdat ik vind dat de combinatie van de namen ‘Luca en Cato’ minder fijn uit te spreken is, heb ik dit later toch aangepast naar Lucas en Cato. 

 

De andere vraag die mensen mij vaak stelden is: wat betekent Calily? 

Ook hier spelen de namen van mijn eigen kinderen weer een grote rol. De naam Calily is namelijk een combinatie van de beginletters van de namen van mijn kinderen, mijn man en ikzelf. De naam van mijn jongste zoon begint met ‘Ca’. De naam van mijn oudste zoon begint met ‘Li’. De naam van mijn man begint met de ‘L’ en mijn eigen naam begint natuurlijk met de ‘Y’. Als je dat allemaal achter elkaar plakt kom je op Ca-Li-L-Y: Calily 

 

Een moment van terugkijken is ook een mooi moment om vooruit te kijken. Voor het komende jaar heb ik alweer genoeg plannen voor Calily. Zo lijkt het me heel tof als de Calily verhaaltjes ook via Spotify en iTunes te beluisteren zijn (maar ik heb nog geen idee of me dat gaat lukken!). En af en toe borrelt het een beetje om ook eens over iets of iemand anders dan Lucas en Cato te schrijven. Dus wie weet komt er dit jaar wel een heel nieuwe serie bij… 

 

Tenslotte wil ik via deze weg ook iedereen bedanken die mij het afgelopen jaar op welke wijze dan ook gesteund en aangemoedigd heeft. 

Grote dank aan mijn man, die er altijd als een vanzelfsprekendheid vanuit is gegaan dat ik dit allemaal wel kon (en zich maar heel af en toe stoorde aan het feit dat ik wéér achter mijn laptop kroop). En grote dank aan mijn beide kinderen die zich af en toe héél stil moesten houden (met wisselend succes…) als ik verhaaltjes aan het opnemen was. En die heel graag elk verhaaltje als eerste wilden horen en mijn kritische testpubliek waren.

DANK!

 

 

 

Calily luisteren
Luisteren
Calily voorlezen
Voorlezen
Calily zelf lezen
Zelf lezen