Dooshuis

Vandaag is de nieuwe tuinset bezorgd. Alles zit in grote dozen verpakt. Als papa alle spullen uit de dozen heeft gehaald, pakt hij de allergrootste doos en zet hem op zijn kant middenin de woonkamer.

‘Zo jongens,’ zegt hij. ‘Willen jullie hiermee spelen?’

‘Ja!’ roept Lucas blij. ‘Daar kunnen we een huis van maken!’ En hij pakt de deken die op de bank ligt. ‘Deze deken kunnen we mooi als vloerbedekking gebruiken.’ Hij klapt de flappen van de doos open en legt de deken netjes op de grond van hun huisje.

‘Ik weet ook iets,’ zegt Cato. ‘Want het is nog een beetje donker in ons huis.’ Ze loopt naar de speelgoedkast en pakt een walkie talkie. Daar zit namelijk een lampje in. Ze legt de walkie talkie in hun huis en zet het lampje aan. Lucas kruipt ook de doos in en trekt de flappen van de doos dicht. Zo zitten ze samen in hun dooshuis.

 

Dan ontdekt Lucas een klein gaatje aan de zijkant van hun huis. ‘Mmm, misschien kunnen we daar een raam van maken.’ Hij trekt aan het karton waardoor het gaatje iets groter wordt.

‘Ja dat lukt!’ roept Cato blij. ‘Dat is echt een goed raam! En hier zit een soort van spleetje, kun je daar ook een raam van maken Lucas?’

Lucas kijkt naar het spleetje en bedenkt zich dan ineens iets. ‘Weet je wat we daarmee kunnen doen Cato?’ vraagt hij. ‘Daar kunnen we geld doorheen doen, dan is ons huis ook meteen een geldautomaat!’

‘Ja, dat is een goed idee, ik ga geld zoeken.’ Cato loopt weer naar de speelgoedkast en vindt een bakje met papieren speelgoedgeld. Ze neemt het mee naar hun geldautomaat-huisje en legt het geld netjes op kleur gesorteerd op de grond in hun huisje.

‘Oké,’ zegt Lucas. ‘Nu mag jij geld gaan pinnen.’

Cato kruipt het huisje weer uit en gaat voor de geldsleuf staan. Lucas gluurt door de sleuf naar buiten.

‘Hoeveel geld wilt u pinnen mevrouw?’ vraagt hij.

Euhm, doe maar 55 euro alstublieft,’ antwoordt Cato.

‘Komt eraan mevrouw!’

Lucas pakt een briefje van 50 en een briefje van 5 en duwt het door het gleufje naar buiten. Daar pakt Cato het aan en ze roept: ‘Ja, het werkt goed! Dankuwel meneer de geldautomaat!’