A, B of C

Het is bedtijd. Lucas en Cato hebben eerst lekker in bad gespeeld. Ze hebben geplast en hun tanden zijn gepoetst. En nu zijn ze helemaal klaar om naar bed te gaan.

Papa en Lucas verdwijnen in de slaapkamer van Lucas, want het is vanavond papa’s beurt om Lucas een verhaaltje voor te lezen.

En mama gaat met Cato mee om haar een verhaaltje voor te lezen.

Mama doet de gordijnen dicht en Cato’s nachtlampje aan. Ze gaat op het bed van Cato zitten, terwijl Cato inmiddels druk bezig is om een leuk boekje uit te zoeken waaruit ze vanavond voorgelezen wil worden.

Cato heeft aan de muur boven haar bed twee plankjes hangen. Op die plankjes staan een paar speelgoedjes en ook een heleboel boekjes. Iedere avond kiest Cato een boekje uit.

‘Mama? Je mag niet kijken,’ zegt Cato streng tegen mama.

‘Oké,’ zegt mama. En ze houdt haar handen voor haar ogen.

Als Cato klaar is met uitzoeken gaat ze op het bed bij het voeteneinde staan met haar handen achter haar rug. Ze houdt iets vast. Ze vraagt aan mama: ‘Wil je A, B of C?’

Mama denkt even na en zegt: ‘Euhm… doe maar C.’

Waarop Cato zegt: ‘Die mag je niet kiezen. Je moet A of B kiezen.’

‘Oh, dat wist ik niet,’ zegt mama. ‘Nou, doe dan maar A.’

‘Die mag je ook niet kiezen,’ zegt Cato.

Mama schudt even met haar hoofd en moet wel een klein beetje lachen om die gekke Cato. ‘Nou, in dat geval kies ik voor B,’ zegt ze.

‘Oké,’ zegt Cato blij, ‘dat heb je goed uitgekozen. Dat is namelijk dit boekje over vogels.’ En ze kruipt lekker naast mama.

Mama leest haar het boekje voor. Het is het lievelingsboekje van Cato, want ze houdt heel erg van vogeltjes. 

Als het boekje uit is krijgt Cato nog een dikke knuffel en heel veel kusjes en dan gaat ze lekker slapen.